sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Auschwitzin "intressivyöhyke", Interessengebiet

Auschwitzin leirin ympärillä oli aikanaan suljettu vyöhyke, joka oli huomattavasti laajempi kuin nykyinen museon alue. Tällä intressivyöhykkeellä oli runsaasti myös leirin toimintoja ja mm. erilaisia työpajoja joissa vangit työskentelivät.

Tähän vuonna 1941 laadittuun karttaan, johon myöhemmin on täydennetty Birkenaun sijainti, on merkitty vyöhykkeen alue sen pohjoiselta osalta:

Nykyisin leirillä vierailtaessa tullaan merkitylle leirin alueelle vasta museon parkkipaikan jälkeen, mikä sijaitsee aivan sen kuuluisan Arbeit Macht Frei-portin vierellä, vaikka historiallisella leirialueella onkin todellisuudessa oltu jo hyvän tovin ennen sitä.

Auschwitzin vyöhykettä on tutkittu verrattain vähän. Kattavinta tutkimusta aiheesta on tehnyt Marek Rawecki teoksessaan Strefa Auschwitz-Birkenau. Tuo teos on nykyään hankalasti saatavilla, mutta Raweckin alueelta julkaisemia valokuvia, joissa näytetään laitosten nykytila, on saatavilla verkosta täältä:

http://www.panoramio.com/user/5245060/tags/Auschwitz%20Zone

Hiatoriallisia kuvia alueelta löytyy leirin rakennuttajien toimesta vuosina 1941-1943 kootusta "Bauleitung-albumista", joka on esillä Yad Vashemin sivuilla:

http://collections.yadvashem.org/photosarchive/en-us/103212-container.html

tiistai 1. toukokuuta 2012

Kuolinsyiden väärentäminen Auschwitzissa

Sceptic-foorumilla eräs nimimerkillä Hans esiintyvä kirjoittaja on tehnyt erinomaista työtä kaivaessaan esille dokumentteja, jotka vahvistavat useiden todistajien kertomukset siitä, että Auschwitzissa todellakin väärennettiin vankien kuolinsyitä kuolintodistuksiin.

Alkuperäinen ketju löytyy täältä:

http://www.skepticforum.com/viewtopic.php?f=39&t=17948

Hans esittää linkin kokoelmaan todistajien lausuntoja koskien väärennettyjä kuolinsyitä:

https://docs.google.com/file/d/0B-qCC1IYsMUcU3dIdUVGWE5jN1E/edit?pli=1

Todistajanlausuntojen lisäksi Hans esittää kolme dokumenttien vahvistamaa tapausta. Ensimmäisenä Bratislavasta kotoisin ollut Alex Farkas, jonka kuolinsyyksi ilmoitettiin 26.6.1942 päivätyssä kuolintodistuksessa "äkillinen sydänkohtaus", "plötzlicher Herztod". Farkas kuitenkin mainitaan vartijoiden raportissa ammutuksi pakoa yrittäessään.

Kuolinsyyntodistus sekä vartijoiden raportti:

http://i3.photobucket.com/albums/y94/Rodoh_Hans/Farkas.png

29.6.1942 päivätty lista pakoyrityksen yhteydessä ammutuista, jossa myös Farkas mainittuna:

http://i3.photobucket.com/albums/y94/Rodoh_Hans/Farkas2.png

Toisena tapauksena Hans esittää Abram Warszawskin, joka samoin kuoli 23.7.1942 "äkilliseen sydänkohtaukseen" 26.7.1942 päivätyn kuolintodistuksen mukaan, mutta joka vartijoiden raportin mukaan ammuttiin pakoyrityksen yhteydessä:

http://i3.photobucket.com/albums/y94/Rodoh_Hans/Warszawski.png

Kolmantena tapauksena esitetään Hans Redlich, joka samoin kuoli todistuksen mukaan "äkilliseen sydänkohtaukseen", mutta joka toisen dokumentin mukaan ammuttiin hänen yrittäessään paeta:

http://i3.photobucket.com/albums/y94/Rodoh_Hans/Redlich.png